Måndag

2009-11-09 @ 12:39:22
måndag igen och som alla måndagar är det långt till helgen. Men jag tror den här veckan blir en bra vecka. Jag går in med den inställningen och sen får man göra det bästa av det.
Ingen kör idag så vi får se vad man ska ta och hitta på istället. Jobb först iaf. Funderar på vad man ska laga för mat också, köttfärssås kanske. Det brukar ju gå hem liksom. Mycket möjligt att det är så.
Igår va jag på stan med emma, shoppade lite julklappar. Skönt att ha lite sånt fixat tycker jag. Men det är sjuuukt svårt!

Ute är det sol, veckan får en bra start iaf!


Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quittings out of the question
When it gets tough gotta fight some more....


Puss och kram

What a night!

2009-11-08 @ 02:13:34
Ja fredagkvällen var riktigt lyckad. Åkte till Myran och sminkade mig och bytte om där. Sen såg vi lite på teve, olika musikvideos, medan vi väntade på taxin. När den kom ville taxichaffisen att Myran skulle sitta fram med honom och guida honom ur Weston on Trent. Det innebar ju då att jag fick sitta ensam med 4 grabbar bak i minibussen. Men det gick bra och så fort vi kommit ur området hoppade Myran bak till mig, vilket uppskattades så jag hade någon som kunde knäcka dom åt mig när de försökte retas med mig. Men de var väldigt trevliga iaf.
När vi kom fram till Hotellet så fick vi champagne och så var det mingel fram till middagen, vi satt inte tillsammans med någon vi kände men det var väldigt trevligt ändå och man fick prata med lite roligt folk och så. Middagen var väldigt god, först frukt (melon, jordgubbar, hallon och blåbär), sen kyckling med varma grönsaker och till efterrätt blev det 3 sorters sorbét för mig. Tyckte min mat var väldigt bra faktiskt och det var ingen nackdel att vara gluten. Jag fick frukt istället för soppa så jag klagar ju absolut inte!
Efter maten var det dags för apprentice award utdelningen. Myran vann inget men han var glad och lycklig iaf.
När utdelningen var klar var det mingel och disco. det var mycket trevligt tycker jag. Sen klockan 12 väntade taxi på oss för att ta oss tillbaka till Derby, det tog 1.5 timme innan vi kom hem. Men det kändes som att det tog en kvart eller nåt, snubben som körde spelade musik som grabbarna gillade så de sjöng för full hals. Det gjorde jag också, de låtar jag kunde. Lät förjävligt gjorde det i minibussen iaf men de sket väl vi i. Ja tyckte det var väldigt roligt när de började spela Mickey (ni vet den Carola sjunger). Fett nice ;)
Sen när vi kom hem va de bara att gå och lägga sig för klockan var ju halv två. Men kvällen var mycket lyckad!

Idag har jag inte gjort så mycket, skrivit lite, ätit hos familjen och sen har jag jobbat. Jag jobbade i en annan familj som barnvakt nu ikväll och ja fick 30 pund. Fett nice! då var det från 7.30-00. Det gillar vi starkt! Barnen var riktigt mysiga och snälla, de hade mycket frågor om Sverige också. Sen tyckte de att det var häftigt att jag kunde engelska så bra eftersom det inte var mitt modersmål. Gulliga ungar! Vi kollade på Xfactor och sen var det läggdags för dem. Det gick jättesmidigt och de lyssnade på mig och gick utan protest och la sig på en gång. Härligt, sånt gillar vi!

Imårn ska jag och Emma på stan. Vi ska äta lunch åsså ska vi shoppa lite. Jag ska inte köpa nåt till mig själv men det blir nog en och annan julklapp om jag hittar ska ni se ;) synd att det ska vara så sjukt svårt bara. Men det lööööser sig ;)

Nu ska jag natta kudden!
puss och kram!

Spännande

2009-11-06 @ 11:32:12
Jag TÄNKTE faktiskt blogga igår, sen att det inte blev av är en annan femma. Men man brukar ju faktiskt säga att det är tanken som räknas ju!

Igår var jag och hämtade lena på skolan och träffade på Ruth. Hon vill göra ett projekt i skolan där och då skulle hon vilja ha mig att jobba med henne! Hur kul vore inte det då! Ja det har med dans att göra, och sång. Vore skit kul! Men det är ju inte klart än, måste gå igenom hos rektor och sådär också först så inget är ju klart än. Men vi håller tummarna!
Sen vaknade jag imårse av ett sms av Emma. Hon undrade om jag kan sitta barnvakt åt en annan familj imårn kväll. Först hade jag tänkt säga nej för att jag brukar försöka träffa myran och kompisarna på lördagarna. Men jag ska ju träffa myran ikväll så jag tänkte att jag kan jobba imårn. Lite extra pengar är ju aldrig fel, och såhär innan jul dessutom ;) ska åka till skolan och träffa mamman innan jag åker till Ant sen. När skolan har slutat.

Jobbet igår gick väldigt bra, gjorde soppa och pannkakor som vanligt eftersom det var torsdag. Jag gjorde soppan helt själv. Och när lotta frågade lena vad hon tyckte om den så sa hon "best ever", är inte det ett bra betyg så säg. Jag blev iaf skitnöjd ja!
Sen jobbade jag till halv 12 inatt. Jag poppade poppcorn och satt och såg på komediserier på tv, åsså strök jag min klänning till ikväll.

Ikväll ska jag alltså med myran på den där jobbgrejen. Nervös till 1000. Och klänning måste jag ha dessutom. Har en svart blank halterneck klänning. Jag personligen tycker att den är rätt fin. Och marie trodde att jag absolut kunde ha den ikväll och lika så tyckte Lotta. Så jag får helt enkelt lita på dom. men jag är iaf nervös! Myran känner ju alla och jag känner ingen. Men det är jag iofs rätt van här. Men ändå! Och att han dessutom hade pratat om mig gör ju inte saken bättre. Vad har han sagt liksom?! Jobbigt sånt där, för om han har pratat om mig så har ju de redan fått en uppfattning av en liksom. Men det ända jag kan göra är att vara mig själv, och det är nåt jag själv tycker att jag är väldigt bra på! men ändå.... Nej nu måste jag slute tänka "tänk om" och allt sånt där, vad töntig jag låter!

Ligger i sängen nu, ska väl ta och kliva upp snart och duscha och mysa på lite. Jag ska ha en lugn dag idag utan stress hade jag tänkt! Jag hoppas dessutom att regnet håller sig borta! Men man ska ju inte hoppas på för mycket, det är ju faktiskt England!

Puss och kram

Är man inte händig så säg!

2009-11-04 @ 22:24:32
Ja men är man inte händig så säg? ;)
Idag började jag dagen med att åka till Ikea. Jag och Lotta tog varsin bil för att kunna få hem saker och oss själva igen efter att vi handlat. Vi köpte lampor och garderober och kuddar till Finn's rum. Mattor och överkast till Lena's och så lite småsaker. Jag själv köpte marabou choklad, julmust och doftljus. Mååånga doftljus, men de kommer snart vara slut. Jag tänder ju ljus varje kväll så de går åt fort ska jag säga!
Efter att vi vart på Ikea plockade vi in allt och åt lunch. Lotta åkte och skulle lämna blod och jag tvättade och plockade ur diskmaskinen och sådär. Sen åkte jag och skulle hämta Lena, trodde jag. jag viste att Finn skulle med Ned hem och leka. Och det hade vart på tal att Lena skulle följa med Lucy hem, men inget bestämt trodde Lotta. Men det var det vist det, jag kom dit och Lena bara tittade på mig förvånat och undrade vad jag gjorde där eftersom hon skulle med Lucy hem. Sen kom Helen också (Lucys mamma) och sa att hon trodde att Lena skulle följa med dem hem och äta och åka med dem till Brownies sen. Ja men va bra sa jag, då gör vi så då :) Åsså åkte jag hem och skruvade en hurts som vi köpte till Finn's rum. Snygg va den ;)
Sen kom Lotta hem också när jag hängde tvätten och vi bestämde oss för att det kanske endå var lika bra att Lena inte var hemma för nu kunde vi ju pyssla i Finn's rum i lugn och ro.
Så vi tog ut hans bäddfotölj och lite andra saker. Jobbade som fan för att få ut hans garderob som redan fanns i rummet eftersom den skulle ut hel av någon anledning.
Sen skruvade jag lite lampor till Finn's rum också innan det blev dags för montering av garderob. Jag och Lotta hjälptes åt, vilket var tur för det är höga och tunga saker det där ska ni veta! Vi hann dock bara göra den ena, och då inte helt klar. Men vi har iaf kanterna och över och under kvar. Måste sätta på baksidan och dörrarna imårn. Men det tar vi då. Sen åkte Lotta och hämtade Finn och jag lagade mat eftersom klockan redan var 18 och jag ville hem :p

Men är man inte händig så säg ;)

Nu är jag hemma på mitt lilla rum. Har städat lite smått här idag när jag kom hem. Känns lite bättre när det är riktigt undanplockat. Jag har dock inte så många förvaringsmöjligheter men man använder ju det som finns liksom..
Ligger i sängen nu, ljusen är tända och musiken är på. Det är härligt, jag mår riktigt bra just nu måste jag säga. Har haft två riktigt bra dagar på jobbet och jag har en underbar familj hemma i Sverige som saknar mig och tänker på mig. Lika så många fina vänner, både här och i Sverige. Vad mer kan man egentligen önska sig?! Jag känner mig otroligt lycklig, det var längesen jag mådde såhär nu. Jag vet att det går upp och ner hela tiden och så är det ju, livet går upp och ner och lika så gör humöret.
Jag tänker på alla er därhemma, jag saknar er otroligt mycket. Men jag tänker på er, och tänker på hur lyckligt lottad jag är som har er. Ni betyder så mycket för mig!

Jag är hel ledig på fredag, lika så lördag och söndag. På söndag ska jag luncha med Emma. Ska bli trevligt!
Sen på fredag ska jag till Birmingham med Anthony. Blir nog också trevligt men jag är skitnervös! Bara grejen att han säger åt mig att ställa in mig på 1000 frågor gör ju att jag bara vill krypa under ett bord och gömma mig. Vad har han sagt om mig liksom?! Men det blir nog bra. Jag ler lite och försöker se lite söt ut så kanske det blir bra ;)

Nu ska jag återgå till mitt mysande med mina ljus och min musik :)

puss och kram!

En bra dag

2009-11-03 @ 20:12:55
Jag har haft en bra dag idag. Jag fick tom berömm! Helt otroligt :D Men det känns skönt, det piggade upp kan jag lova!
Jag började med att tvätta och så städade jag barnens rum. Våttorkade alal ytor och dammsög. Så nu är det fint :) Sen kom barnen hem och jag förberedde maten och sen åt vi vid 5 och sen slutade jag 6. En skön dag.
Imårn ska jag jobba från 10 för vi ska på Ikea och kolla på garderober åt Finn. Blir nog bra tror jag. Skönt att komma ut och göra nåt liksom.
Måste komma ihåg att ta med min klänning och stryka den imårn eller på torsdag så den inte är knölig på fredag. Eftersom jag inte ska till familjen på fredag så tänkte jag göra det innan. inte glömma!

Nu funderar jag på att titta på en film. "Something new" Heter den. Köpte den på Costco igår för 4 pund. Fett värt! Vet inte om den är bra dock men det vet man ju inte förrän man sett den så det är ju värt ett försök ;)

Just nu längtar jag lite hem. Pratade med mamma nyss och jag saknar henne så sjukt mycket. 10 dagar i Sverige kommer gå otroligt fort! Jag har iaf beställt mat som jag vill ha när jag kommer hem och så sa jag till mamma att jag vill ha mina vita lakan för de är mjukast. Måste ju se till att få ut det mesta av vistelsen hemma, och till det bästa vet ni ;)

puss och kram

Måndag

2009-11-03 @ 00:05:23
Dagen började bra och slutade mindre bra. Men orkar inte ta det här nu och dra ner stämningen. Nu blickar vi framåt istället för att gräva ner oss i vad som redan varit.
Imårn ska barnen på karate och så är det skola igen. Tillbaka till rutiner alltså, mycket bra! Det gillar vi, rutinerna kan jag nu, det gillar vi!
Idag har jag tvättat, handlat och lagat mat och lekt med barn. Det tog mig 2.5 timme att handla idag. Var på Costco och på Morrisons. Helt sjukt! Men det gick bra iaf och jag hittade allt :) Sen var jag på kören nu ikväll också, mycket roligt. Dave (körledaren) är så himla rolig. Fick en skiva också med min stämma på alto2 står det på den. Herregud! Men ja klarar det bra faktiskt! :)

Nu ska jag återgå till att mysa i min säng med lite tända ljus. Det får mig att må bättre! Mysig musik till är inte heller fel. Och inte ett samtal med Johan heller ;)

puss och kram

Bild

2009-11-01 @ 13:14:44


Redo för utgång ;)

vilken kväll!

2009-11-01 @ 13:12:20
Vilken kväll! Helt galen!
Vi började med walkabout klockan 8. Sen gick vi vidare till Jimmy's, sen Coyotey och sen till Syn. Helt plöstsligt hade vi kommit ifrån varandra och jag var ensam. Då dök Matt upp, så resten av kvällen var jag med han och hans kompisar istället. Sen följde han mig till taxin så jag skulle slippa gå själv åsså väntade han med mig de 20 minuterna som jag var tvungen att vänta på min tur att få en taxi. Det var skönt så jag slapp stå själv. Den pojken har ett magiskt leende ska ni veta! Men jag är så otroligt stolt över mig själv måste jag säga.
Lite tråkigt att inte myran kom ut men han var trött, det blir fler gånger. På fredag ska vi ju på hans college sak, hej jag heter Frida och jag är jättenervös! Framför allt när han säger att jag får ställa in mig på 1000 frågor från hans kompisar för att han tydligen pratat om mig. Men bra! Vad fan har han sagt nu då liksom?!
Aja, det blir nog bra ändå kanske. Jag gör nog så att jag duschar här hemma och gör mig klar, sen byter jag om hos honom så jag slipper köra i klänningen och skorna. Det blir bra ;)

Det känns helt sjukt att det är november nu! Pratade med Marie igår och jag kom fram till att det ju är varmare här, där stog jag liksom utan jacka ute på stan och det skulle ju hon aldrig kunna göra i Sverige den tiden på kvällen liksom, utan att frysa alltså.

Sen sms:ade Thomas igår också och sen så ringde han också. De kommer ner på söndag och har lovat att ringa när de är framme. Man vill ju ha lite koll liksom ;) Jag sa då att jag ska ta med honom och Emil ut första helgen de är här. Fy fan va kul vi ska ha! ;) Det blir skönt att ha någon här som man känner igen, och som man faktiskt har nåt gemensamt med. Vi är ju från samma stad och så, en bra början. Sen kommer de bo nära mig också, skönt det!

Nu idag ska jag ta det lugnt bara hade jag tänkt. Ska väl ta en dusch och en promenad. Och sen äta middag hos familjen blir det väl. Sounds like a plan ;)

puss och kram